Allan Hansen

CASE: Allan Hansen, Daugaard

LED-pendel med rekordhøj lysstyrke


Med 70 procent reduktion af energiforbruget er LED High Bay et effektivt og bæredygtigt alternativ til pendler med kviksølvpærer.


Vi ved jo egentlig, at det er en god idé at vælge belysning med så lille strømforbrug som muligt. Alligevel har mange private og

virksomheder stadig lyskilder, der unødigt sluger den

ene kilowatttime efter den anden.


Hos Allan Hansen Automobiler i Daugård har man taget det grønne skridt fuldt ud og netop ibrugtaget en ny tilbygning med pendlen LED High Bay, som med en styrke på 160 lumen per watt er markedets mest lyseffektive.


I forhold til en traditionel pære på 400 watt bruger de nye LED High Bay-lamper kun 135 watt på at give den samme lysintensitet på

21.600 lumen. Den samme effekt kan altså nås med en brøkdel af det hidtidige energiforbrug, og det betyder i det her tilfælde en tilbagebetalingstid på cirka trekvart år på merinvesteringen i forhold til en traditionel løsning.


LED High Bay fås i fem varianter fra 35 til 135 watt og holder sig med

et specielt kølingssystem altid under 45 grader.Hos bilforhandleren er ejerleder Allan Hansen ikke i tvivl om, at den nye tilbygning og belysning kommer til at gøre en forskel for bilsalget.

– Vi har allerede på meget kort tid oplevet en forskel for vores salg. Der bliver solgt flere biler, efter vi har taget tilbygningen i brug.

Det skyldes jo de nye omgivelser, herunder blandt andet belysningen, der præsenterer vores biler på en attraktiv måde, forklarer bilforhandleren.


For Allan Hansen har det været afgørende, at firmaet på én gang har kunnet minimere de løbende driftsudgifter

og opnå en grønnere profil.

samt kunne få dækket deres funktionelle belysningsbehov på en

god måde og samtidig opnå store besparelser på elregningen.LED-lyskilden har en levetid på 50.000 timer mod en gammeldags kviksølvpæres 8000-10.000 timer.