Dansand

CASE: Dansand A/S, Brædstrup

Virksomheden Dansand A/S, der er beliggende i Brædstrup, har fået udskiftet hele produktionen til LED belysning. Dansand A/S er en af Danmarks største ”sandkasser” og producerer årligt 350.000 tons sand eller 2,5 til 3 mio. sække fulde af forskellige typer af sand.


I en produktion, hvor lyset brænder 24/7 365, er det altafgørende med en energieffektiv belysning og da Bright Energy ApS, som den eneste producent af LED belysning i Danmark kan levere 135W High Bay til erstatning for 400W kviksølv med samme lysudbytte, så var valget let!


I alt er der udskiftet 33 stk. 400W kviksølv lamper til 33 stk. 135W LED High Bay og 460 stk. kompaktlysrør er udskiftet til 460 stk. High Bright LED lysrør fra Bright Energy ApS.

Denne udskiftning giver Dansand A/S en årlig elbesparelse på 84 % og en samlet tilbagebetalingstid på kun 3 år.


Søren Frandsen der er produktionsdirektør hos Dansand A/S er begejstret og udtaler:

 

”Løsningen giver rigtig meget lys og meget bedre lys. Det tænder med det samme og vi skal ikke bøvle med tænd – og sluktider på kviksølv lamper længere, da LED tænder med det samme. Lyset er slet ikke så gult længere, som det var før, men derimod en helt klar hvid farve, så medarbejderne bedre kan se, hvad de foretager sig”.